Jerit Ikut Suka Korang


ShoutMix chat widget

Pillower

Wednesday, October 20, 2010

Conteng2 ku menarik tak????

aku suka maruku dan merapu

Dapat komen dari HLN...
Siapa HLN??
Kalau tak tau...ish3....
Sila g blog dia ok..
Cik.ninie memang suka sangat conteng2 ni...hehe..
Kalau bukak

Memang ada saja yang cik.ninie nak conteng2..hehe..

Ok..memandangkan cik.ninie suka conteng2..ape kata cik.ninie ajak korang conteng2 sekali..boleh hilangkan tensen..dan akan tersenyum bila contengan korang dah menjadi..itu lah karya korang lepaskan tensen..

Jejak 1.


Ni paparan bila dah bukak adobe cs3..cik.ninie pakai cs3 je..belum hapedet ke cs5 lagi..hehe


Jejak 2.


Pilih saiz canvas korang tu... tak kisah la..kalau nak conteng macam2 amik saiz yang besar lagi..


Jejak 3.


Cik.ninie ni suka conteng2 guna brush je..kalau nak contengan yang hebat2 tu tak boleh la..cik ninie budak baru belajar..(aiyo..kalo lect tau aku kata aku ni budak baru belajar..buang masa je lecture ajar grafik n design dulu..hehe)


Jejak 4.

Macam tu la paparan kalau pilih brush k..pilih la ape2 pun..ikut kesesuaian..cuba2 je..jangan takut...kalau salah..boleh undo blik..bahasa keyboard Ctrl + z..hehe


Jejak 5.

Cik.Ninie pilih brush yang 19px paling atas dan paling kanan k..pastu ubah la jadi 200 px..kaler hitam tau...


Jejak 6.


Ok..dapat la macam tu kalo korang klik dekat tengah canvas korang tu..hehe..


Jejak 7.

Lepas tu pilih warna putih plak..kali ni kecik kan saiz jadi 198 px..tak jauh mana pun nak kecik kan saiz tu.. ^__-


Jejak 8.

Klik brush tu biar sampai jadi macam bentuk yang atas tu ok...kena pandai2 agak..buat senaman tangan time nak klik sampai dapat macam tu..hilangkan ngantuk..


Jejak 9.


Ni nak kasi advance je..Cik.Ninie suka cari brush untuk adobe..so..bila dah dapat..lagi la bersemangat nak conteng2..Kat bawah nanti cik.ninie kasi tempat2 yang cik.ninie download brush.. Pilih la rambut dan saiz seperti yang tertunjuk dalam kotak merah tu..Lepas tu macam biasa..senaman tangan balik..hehe..pandai2 agak ok..


Jejak 10.

Untuk mata pula...yang ni pun advance juga..hehe..ada banyak pilihan..cik.ninie ambik seperti yang tertunjuk dalam kotak merah tu dengan saiz dia..


Hasilnya...tadaaa..bila diubah2..try and error...jadi la macam yang kat bawah ni..hehe
Tak seberapa sebenarnya...tapi...

1)Boleh hilangkan ngantuk

2)Buat senaman tangan

3)Boleh buat cik.ninie tersenyum dengan hasil yang cik.ninie buat..

4)Selamat mencuba... ^__^

Nak download brush dekat sini ok..

*brusheezy(yang ni kena daftar dulu k)

*photoshop road map

*photoshopsupport

ada banyak lagi...yang penting..google...yippiii....like googling...

p/s:

jeles dengan encik P yang pandai sangat design...header imej tu dia yang design untuk cik.ninie...

2 comments:

Anna Boleyn said...

yes yes yes! thank you so much cik ninie. amongst my readers, u r the 1 dat i love the most!! :) ohh ada sorang lagi nnti nak reveal kt HLN. soon soon .:)

akuwanny said...

@Anna Boleyn hehe..thanks anna.. anna dah tolong cik ninie ada semangat untuk blog. cik ninie tolong anna plak mcam mana nak lukis..hehe..nanti cik ninie cuba publish dalam bentuk video.. tak sabar nak tunggu siapa yang anna nak reveal tu.. ^__^

Cuci mata untuk entri yang lain

Related Posts with Thumbnails

nuff..nang...