Jerit Ikut Suka Korang


ShoutMix chat widget

Pillower

Monday, October 25, 2010

Hidup macam prepaid + topup

aku suka maruku dan merapu

Hidup ni macam prepaid...
prepaid macam mana tu..
Macam ni prepaid dia...

Henset kita tu..
Kalau tak dak kredit..
Kita g kedai kita topup kan..
Paling cikai rm3..entah ada lagi ke tak..
Paling class rm10...
Macam tu juga la hidup kita..
Tapi topup untuk hidup tak pakai wang ringgit
Kita perlu masa dan tepati masa untuk topup tu..
Topup untuk hidup tak ada yang cikai tak ada yang class..
Suma boleh buat sama rata..
Ni topup dia..
24434
Senangkan..
Kita tak ada duit pun boleh je buat...

Hidup macam prepaid..
Kadang2 tak ada duit nak topup untuk prepaid..
Kita buat plak sos topup..
Bila ada kredit nanti..
Kredit akan ditolak mengikut kadar sos topup yang kita buat..
Tapi..topup untuk hidup ni..
Buat yang sunat pun dah dikira topup untuk hidup..
Aptetah lagi kalau yang wajib..
Tak ada tolak bahagi pun kalau buat topup untuk hidup ni..

Hidup macam prepaid..
Bila kita banyak kali topup untuk prepaid..
Kita akan dapat free call..free sms..free mms la..
Kita akan seronok tak terhingga dan sayang lebih2 la kat prepaid kita tu..
Tapi topup untuk hidup ni...
Banyak kali la buat topup untuk hidup ni..
Buat yang wajib ke..yang sunat ke..
Topup yang kita buat tu..akan dikira untuk akhirat sana..
Berbaloi-baloikan..

Hidup macam prepaid..
Ada masalah dengan prepaid..
Kita akan g cawangan prepaid untuk minta bantuan kat sana..
Tapi prepaid untuk hidup ni..
Korang dok kat depan laptop pun..
Korang tadah tangan mohon doa..
Dah dikira minta bantuan jugak kan..

Last sekali hidup macam prepaid..
kadang2 ada offer calleringtone free, on lawak, dan macam2 lagi la..
nak buat penyeri henset..
Tapi prepaid untuk hidup ni..
Tak yah offer pun..
Korang akan buat juga...
Berzikir..berselewat..tazkirah diri..
Penyeri untuk hidup buat selama2nya..


Kesilapan diri itu datang dari kita..
Kesedaran diri kita datangnya dari petunjuk Illahi


(p/s : mud merapu arini tukar jadi mud insaf.. tidak ada kena mengena dengan sesiapa ok..tazkirah diri sendiri.. ^___^.. kalau ada salah silap,maaf ye..)

2 comments:

Anna Boleyn said...

creativenya cik ninie. :)
love this!. :)

akuwanny said...

@Anna Boleyn Mekasih anna.. minggu ni mungkin sibuk sikit..so entri kurang..tapi akan ada juga..curi2 masa nak buat entri baru.. ^__^

Cuci mata untuk entri yang lain

Related Posts with Thumbnails

nuff..nang...