Jerit Ikut Suka Korang


ShoutMix chat widget

Pillower

Wednesday, September 29, 2010

Sudah tipu klik ..tapi klik2 lagi...

aku suka maruku dan merapu

Dok sibuk2 buat sistem sempat lagi lawat nuffnang..
Tengok komen2 pasal digi contest tu..
Yang mana ada post link blog dia..
Cik.Ninie g jenguk..Hehe..
Tak sempat nak jenguk sumanya..
Sebab banyak yang join..

Tamat~~
(Serius aku tipu je pasal tamat tu k..)

Mesti ada yang pikir tajuk "Sudah tipu klik ..tapi klik2 lagi..." tapi entri ala..cm ciput cipan gila..
Hahaha..Siyes ni baru nak cite la kenapa tajuk macam tu...Yang baca dari mula2 tu..Harap minta maaf sebab ada selingan merapu tadi..Sambil2 baca tu makan la maruku k...Jangan ingat time Hari Deepavali je makan maruku k..

Kenapa tajuk macam tu????
Berbalik pada time aku lawat nuffnang tadi..
Rewindd...zuupp...zaappp....
Ha...kat sini...
Line ke 3 (sempat lagi lawat nuffnang..)
Hehe..

Nuffnang ada post something dekat blog nuffnang mengenai
"Say no to click Fraud" (tu sebenarnya ayat last sekali dekat announcement nuffnang)

Nuffnang nak mengingatkan blogger supaya mengelakkan diri dari terjebak dengan penipuan klik.
Apa yang Cik.Ninie baca tadi..Kejadian yang blogger selalu buat adalah seperti ini:
1)Blogger klik iklan blog orang lain,pastu tinggal komen@shout suh klik iklan dia orang plak
2)Pastu minta user yang melawat blog dia orang klik iklan yang ada kat blog..
3)Buat blog banyak2 pastu klik blog sndiri punya tapi email lain2
4)Tukar2 IP untuk klik iklan sendiri (ini macam pun boleh ka)

Siyes..Cik.Ninie pernah sekali je buat yang no.1..Pastu tak buat dah..Sebab macam minta kesian kat orang plak suh klik..Hahaha..Ok..Cik.Ninie tak suka dikesiankan k..
Nuffnang akan mengesan para blogger yang melakukan penipuan tersebut dan akan mengambil tindakan..
Anda nak klik..
Klik dengan ikhlas..
Klik sebab anda berminat dengan iklan tu..
Klik..klik..klik...
Harap semua beri kerjasama yer...

Hapuskan penipuan Tingkatkan pendirian..

3 comments:

hamzah ian said...

pergh..

Anna Boleyn said...

hoho. dulu selalu la wat masa mula2 tak tau kan. lepastu terus bila dapat warning ni, tak buat da. status glitterati boley kena tarik woo, klu diorang dpt trace. huhu

akuwanny said...

huhu..tu la pasal..xpe la x dpt earn bnyk pun..jnji status tak tarik sudah la..huhu..

Cuci mata untuk entri yang lain

Related Posts with Thumbnails

nuff..nang...